mandag 23. november 2009

I natt blev eg ein nerd!




Endelig begynner skolenervene mine å kicke inn skikkelig. Jeg hadde et lite nervesammenbrudd igår og bestemte meg før jeg la meg at imorgen er det opp tidlig og lese før + etter skolen, med andre ord; ein ny dag med blanke ark og farvestefta tel. Jammen slo jeg ikke til, jeg er stolt av å si at jeg fulgte planen min. Nerdingen er offentlig begynt og det føles helt herlig! Det har seg sånn at jeg er et skippertak menneske uten like (noe ironisk at jeg skal bli lærer når jeg ikke gjør lekser selv), men her kicker eksamensnervene litt tidligere inn enn hva de vanligvis gjør i Oslo og det er vel  fordi i forelesningene her klør jeg meg i hodet dobbelt så mange ganger som i en forelesning på Blindern; enklere sagt, jeg forstår halvparten så lite her som på Blindern - det betyr at jeg forstår svært lite, for kan ikke si jeg ikke pleier å slite på Blindern heller. Ugh. Jeg er vel heller ikke veldig keen på å sitte hele juleuken med studiene... Så da er det bare en ting å gjøre: nerde! Oh yes, indeed I will...!!!

Ellers har jeg også gjort en u-nerde ting idag. Hoppet av et fag, nemlig retorisk analyse. Grunn? Ekstremt tørt og kjedelig, en lærer som slurver med uttalen så alt han sier høres ut som en suppe av språk som hvertfall ikke jeg greier å tyde + at det var litt utenfor min personlige interesse og det førte til mye frustrasjon i topplokket mitt! Men imorgen skal jeg prøve å melde meg opp i "El español de America", det går på folkemunne at dette faget er easy peacie og at man ikke engang trenger å være på forelesningene - læreren har visstnok ved et tilfelle sagt det samme selv. Jaa, jeg liker det! Håper bare det er igjen en plass til meg. Jeg kommer sent, men dog godt :)

I tillegg til det surret jeg har skrevet om ovenfor har jeg disse fagene på skolen:
"Fonetikk og Fonologi", "Spansk; korrekt norm og bruk av språket", "Litteratur fra det 20. århundre", "oversettelse av engelsk litterære tekster til spansk" (jaaa, jeg sitter å oversetter Shakespear til spansk!! Det er helt utrolig med tanke på at jeg nesten ikke skjønner Shakespear på engelsk) + (forhåpentligvis) "Spansk i Amerika". Tilsammen utgjør dette 20 studiepoeng, ganske enkelt og greit et h****** for en bortskjemt student fra Blindern som er vandt med 3 fag i semesteret.

torsdag 19. november 2009

Dagen idag, 19.november

Det betyr at det er en måned  til jeg setter meg på flyet og retter nesen hjemover mot Norge, hvertfall for julen. Det som er dumt er at jeg er vandt med å ha fri fra skolen i julen og kan gjøre hva jeg vil. Men i januar 2010 har jeg 5 eksamener og 2 innleveringer. Jepp, det blir nok litt skole innimellom familie, venner og fest. Kommer nok til å gå slag i slag, men pytt pytt. Jeg gleeeeder meg :-D





Ps: ta en titt på hva jeg akkurat kom over. 46 år, men dog digg! Eller hva, Bue?


onsdag 18. november 2009

Sistah Sistah!


Turister. Vi hoppet på turistbussen for litt sightseeing :)


Ingvild er happy etter en runde på Zara + + +


Comida a la Schei Jacobsen. Biff + pommes. mmmm, perfekt stekt ;)


Moro for barna


Øverst: PeneIngvild før Depeche Mode konserten (som by the way var smashing bra. Mer om den senere)
Nederst: Fotball Ingvild "åååååh ååh, kamp kamp kamp"


Relaxing etter enda en hard shopping runde med smoothie på mitt favoritt smoothie sted i Valencia.

Takk for et kjempe koselig besøk Ingis <3 <3 <3

Dagens anbefaling



Ja, jeg vet den er gammel! Men jeg er litt treg på enkelte ting, deriblandt film. Men igår tok jeg insj til å laste ned denne komedien og jeg lo meg skakk i hjel. Your turn, do it ;)

tirsdag 17. november 2009

Una fantasma?



Ja, jeg trodde nesten jeg så og hørte et spøkelse idag. Men det var ikke det, det var et ekte menneske - som snakket norsk!! Det finnes andre nordmenn her, Halleluja! Trodde Kristian hadde forlatt meg til en bunsj med tyskere og franskmenn. Men neida, plutselig ble jeg introdusert for en nordmann fra Jessheim - av alle ting! Jenta visste til og med hvor Fetsund ligger på kartet, jommen si jommen! Det var godt men også ekstremt rart og prate norsk igjen. Plutselig slapp jeg å tenke mens jeg snakket... Hm.

Skal forresten legge ut bilder av Inga's besøk i løpet av kvelden <3

Det bor to franskmenn hos oss nå, Laura har besøk - igjen!! Han ene får meg til å gå på nervene. Men nå har de bare to netter igen, så ikveld skal jeg spise kylling sammen med Laura x2 + de franske guttene. Så da er det bare å sette på seg godsmilet og ignorere Robin's småfrekke kommentarer. Ps; noenganger elsker jeg simpelten at jeg kan skrive hva jeg vil om folk herfra, de har ikke sjans i havet for å tyde mitt språk. Hæhæ, noen fordeler må man ha med å være norskspråklig. Kjipt å være engelsk.





mandag 16. november 2009

Blåmandag

Eller "ny uke, nye muligheter!". Sistnevnte er det jeg prøver og vil tenke, hva jeg gjør er derimot en annen sak. Nå skal jeg kaste meg over en eller annen Sonnet av Shakespear og oversette den til spansk mens jeg tenker på at jeg kunne vært på stranda... Thumbs up - life is sweet!

tirsdag 10. november 2009

Sitting, waiting and eating

Yeees da, nå skal Ingis ha landet - eller så lander hun i hvert øyeblikk. Gleeeeder meg :-D sto opp klokken 9 idag for å vaske leiligheten. Ikke hver dag.

Men, min stakkar søster var litt uheldig på veien. På Lillestrøm var det noen %&¤%#"¤&%¤" polakker som stjelte lommeboka og tømte bankkontoen hennes. Jadda. Heldigvis var Pappa lett på fot og fikk levert penger til henne sånn at hun fikk kommet seg avgårde. Men tenk å være så frekk? Kjenner jeg blir ganske forbanna inni meg når jeg tenker på sånne idioter, men får jo ikke gjort noe. Pass på lommeboka deres hvertfall ;) Det er tyver selv i Lillestrøm.

Jeg har forresten akkurat lest at den eneste nordmannen jeg har kjent her - Kristian, fetteren til Anne - avbrøt oppholdet sitt og er tilbake i Norge nå. Skolen sto visst ikke til forventningene. Jeg må ærlig innrømme at det frister å gjøre det samme innimellom. Nivået er skyhøyt her + at jeg har 5 eksamener, hvilket er ALT for mye. Kommer til å bli paaain. Men uansett hvordan eksamen kommer til å gå sitter jeg igjen med mye da, spansken har forbedret seg veldig mye. Nå prater jeg faktisk spansk, stor forskjell :)

Jaja, da får jeg sitte her med nettradioen og risen min litt til og vente på melding fra sistah sistah. Som den fantastiske søsteren jeg er har jeg til og med fyllt opp kjøleskapet med Cola til ære for henne <3 tihi!

Ha en fortsatt fantastisk dag ;) Besito

søndag 8. november 2009

The day after tomorrow

Da kommer dette vesenet på besøk:


Oh, Siste sister! (Bildet fra M&M store i New York, soory siss - men jeg bare måtte!)

Problemet er at det er hull i luftmadrassen min, med andre ord har jeg valget mellom; Kjøpe en ny luftmadrass (som antageligvis komme til å bli ødelagt med engang), sove på en sofa som er ca en meter lang (kan blir litt kronglete med mine lange ben og armer) eller sove på gulvet. Hittil frister gulvet mest, we'll see. I'll figure it out :-) Jeg gleder meg hvertfall super masse til å ha søsteren her noen dager, jeg savner hennes kyniske, nådeløse og alt for realistiske vinkling på ALT. Endelig har jeg noen å irritere meg over ting sammen med igjen, og vi skal irritere oss over mye :-D yey! haha... ok, det hørtes litt grått og dystert ut. Men det er ikke det :) lover! Det er bare en god dose Ingvild <3 <3 <3

Pappan min <3

Gratulerer med farsdagen kjære Pappa'n min!!


Pappa og meg på L'oceanografico i september

onsdag 4. november 2009

INSOMNIA

Får ikke sove. dampti dampti dam. Noen som har noen sovetriks?? Telle sauer fungerer nemlig ikke, jeg har prøvd mange ganger. Saken er den at sauene blir søte og rare i mitt hodet og det blir fort underholdning istede - motsatt effekt. Jeg antar at det egentlig bare er å åpne "Manual de Análisis Retorico de textos hispanicos", så tar det meg nøyaktig 2 minutter før jeg er drømmeland, men tanken byr meg sånn imot... Ugh.

Håper alle mine søte kjære og kjente der oppe i Norge sover fredfullt og godt med de søteste drømmer. Jeg gir øyet et nytt forsøk.

Natti Natti. xx

tirsdag 3. november 2009

Just another Tuesday...

Her i sofaen har jeg sittet i hele kveld og tenkt på alt jeg burde ha gjort, men har gjort det stikk motsatte. Hjernen min har nå innsett at slaget er tapt, kroppen har vunnet! Med andre ord blir jeg i sofaen, men tenkte jeg kunne benytte anledningen til å legge ut noen bilder fra Barcelona. Enjoy ;)









La playa, pom pom pom pom!


Taket ved inngangen på La Sagrada Familia

Barcelona nightlife :) Oriol med jentene!

Et av to Gaudí bygg i hovedgaten. Jeg har lagt mine elsk på hans byggninger, ser ut som eventyrhus midt i en storby. Det vil jeg bo :)


Jeg tok utrolig mange bilder og fikk sett masse av byen, Jeg fikk egentlig sett alt jeg ville se, synd jeg ikke får plass til alle bildene mine her. Veldig takknemlig for at jeg fikk bo hos Oriol og at han viste meg rundt i byen. Han bodde jo i en gigantisk leilighet midt i sentrum, fikk til og med midt eget rom og bad. Anyways, turen var knall! Barcelona anbefales på det sterkeste for de som ikke har vært der. Ingen tvil om at jeg drar tilbake hvertfall :-)

Natti Natti xx

søndag 1. november 2009

Bloginspirasjons stopp!

Yes da... I know, jeg er treg på innlegg om dagen. Sorry!

Igår var det Halloween og jeg fikk et helt nytt syn på den dagen. Valencia på nattestid pleier å være fyllt av fester, men festene pleier å være måteholdne. Men igår var det som å komme til en norsk by mellom 2-3 en lørdagsnatt. ALLE var stupdrita. I kostymer. Interesant? ja!! Haha, de sto i gatene med spritflaskene sine og helte i seg. Jeg gjentar; alle, og alle i kostymer! Gatene var stapp fulle, kom oss nesten ikke gjennom gatene som førte til Barrio de Carmen. "Typisk norsk" og pertentlig som jeg er holdt jeg meg selv seff for god til å slenge meg med på sprithjulet... Men jeg hadde en hyggelig kveld sammen med Tine + 3 av hennes belgiske venner. Danset til kl.3-4 p natten. Men det var hvertfall en ny opplevelse av Halloween, kommer nok til å tenke på den feiringen de neste Halloweenene som kommer.

Idag skjedde det også noe fest relatert interesant, jeg fikk jeg en invitasjon på facebook; Skandinavisk fest på La Bolsería imorgen. Haha! Øynene mine holdt på å poppe ut, en ting er Brasilsk, italiensk, spansk, tysk... Ja whatever. Men skandinavisk? I love it! Gudene vet hvordan det er, men det er lovt at stedet skal være pyntet i skandinavisk stil. I'll be there, det er alt jeg vet.

Nå skal jeg og Laura x2 på kino for å se "This is it". Gleder meg til å se filmen, men er nesten så jeg gruer meg til å se hvilke konsert jeg og Fi gikk glipp av. Men pytt pytt. Synge kommer jeg nok hvertfall til å gjøre. Stakkars mennesker som må sitte ved siden av meg.




That's all for now. Blir ikke like lenge til neste gang ;) I promise