fredag 23. oktober 2009

I'll be there, where you gonna go? Barcelona. Anywhere it don't snow, feel the sun glow...

Søndag mandag-ish er lenge siden. I know, I know. Jeg er ikke den flinkeste på å følge opp denne bloggen, men det er bare sånn jeg er av natur. Anyways, turen til Torrevieja forrige helg var kjempe fin :) Hyggelig å komme til Bestemor og Bestefar og få servert hjemmelaget middag og se på norsk tv - jepp, på costa blanca har de tilrettelagt alt for at den ivrige charter nordmann skal trives. Må innrømme at byen er nok ikke den byen jeg ville avlagt ferien min i, men det er perfekt for bestemor og bestefar. De koser seg veldig, det var fint å se! Neste uke - nærmere bestemt tirsdag-onsdag kommer bestemor og bestefar + et vennepar av dem på besøk hit til meg, det blir hygge bygge!

Meeen, jeg har egentlig litt sånn små dårlig tid, for jeg skal nemlig rekke et tog til Barcelooona :) Yey! Måtte jo selvfølgelig starte morgenen med en tur på Youtube for å høre på Paperboys med "Barcelona", hoho! Brings up old mighty good memories. Oriol (en jeg bodde sammen med på Bjølsen) møter meg på togstasjonen, gjestfri som han er åpner han hjemmet sitt for meg. Lovely :) Ikveld var det visst bare å gjøre seg klar for Barcelona night life, party party! Haha, jeg skal hvertfall prøve så godt jeg kan. Med den skremmende, synkende partylysten min i det siste begynner jeg å gå fra en partyløve til en party booper. Skal prøve å gjøre noe med innstillingen min i helga :-) Party with the real spanish people, får vel prøvd spansken idag, I assume. Anyyyways, mye skal gjøres før toget går. ARREVIDERCI ;)

fredag 16. oktober 2009

Be careful what you wish for

-cause you just might get it. Igår ønsket jeg meg regn og høst - jada, jeg er nordmann, det er grenser for hvor mye sol jeg kan ta i lengden. Når jeg våknet idag var det iskaldt og høst. Altså over natten, merkelig! Altså, iskaldt er 15 grader - men herre etter 25-30 grader i mange uker føles 15 grader faktisk iiiskaldt! *ugh* Så da ble det leting etter jakke og sko i sentrum, uten hell riktignok. Men kjøpte meg en fin jakke-genser på Zara, svart og grå med leopard mønster. Loves it. Burde egentlig bli flinkere til å legge ut bilder av kuppene jeg har gjort her nede, for det er ganske mange faktisk :) *surprise*

Men jada; I know, I know - I'm a mad-bad blogger.  MEN; Jeg har aaaalt for mye å gjøre på skolen, noe som resulterer i at jeg ikke gjør noe, siden jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Blæh! Jepp, kan melde om at stressnakken er stadig. Været har ikke hjulpet på heller, så er vel kanskje like greit om høsten kommer nå. 15 minutt til stranda kombinert med skole er ikke en god oppskrift. Får vel noia snart og setter inn støtet *håper jeg*. Må innrømme at når jeg sitter på skolebenken og har undervisning i retorikk, fonetikk, oversettelse, teater og litteratur -som jeg antar at jeg aaaldri vil få bruk for- spørr jeg meg selv; hva i svarte er det jeg studerer? HVORFOR? HVORFOR? HVORFOOOOR gjør jeg det her? Men nå har jeg kommet så langt, så det er vel bare å bite tenna sammen og komme seg over den siste dumpa. Etter jul er det jo (forhåpentligvis) PPU (praktisk pedagogisk utdanning) og det blir jo hvertfall en forandring - også litt mer yrkesrettet. Blir spennende :-)

Men over til noe enda mer spennende. Imorgen drar jeg til Torrevieja - den spanske byen på solkysten hvor hele den norske pensjonist klanen holder til, inkludert mine besteforeldre. Så gleder meg veldig til å se dem igjen. Føler meg veldig heldig som får så mange kjentfolk på besøk. Føler ikke at jeg er så langt unna hjemme allikevel. Oppdatering søndag-mandag-ish!

God helg alle sammen <3 <3 <3 ----K-----


søndag 11. oktober 2009

Chocolate Addiction

Om jeg må betale for 2 seter hos norwegian på turen hjem til jul kan skylden legges på disse fantastiske sjokoladebrødene. De forfølger meg, de er å finne i alle butikker og i alle bakerier, til og med kantina på skolen har de. Bløte, silkemyke, fylt med smeltet sjokolade, ligger de og skriker på meg. Så ja, er jeg ugjennkjennelig når jeg kommer hjem vet dere hvorfor. MMmmMMMmmM, men det er nesten verdt det. Tror jeg skal ha en idag, det er jo tross alt søndag!



Imorgen er det forresten nasjonaldagen til Spania (?om det er det de kaller det?), så da er det skolefri. Grunnen til alt fyrverkeriet på fredag fant jeg ut at var fordi det var den offisielle dagen til Valencia, så da vet dere det. Angrer på at jeg ikke gikk og tittet på det. Igår hadde jeg en rolig lørdags kveld sammen med Kristian, vi var på kino og så på "Whatever Works", annerledes og morsom komedie. Anbefales :) Vi fikk til og med sett den med engelske stemmer og spansk subtitle, bingo! Noen ganger skjønner de det i Spania også...

torsdag 8. oktober 2009

Kameratesting og bomberegn







Det var testingen av kameraet ved Las Ciudades de Arte y Ciencias. Enda ingen fotograf, but I'm getting there :-)

Her høres det forøvrig ut som om tredje verdenskrig er igang med å starte. For en halv time siden begynte "bombingen" og det virker enda ikke til at den noe ende skal ta. Men med god kjennskap til spanjolene sin forkjærlighet til fyrverkeri (etter å ha skvettet utallige ganger iløpet av den siste måneden) tar jeg det for god fisk at det er det. Men shoit, denne gangen overgikk de seg selv. Tredje verdenskrig sier jeg deg bare, lukker jeg øynene så er jeg der! Jeg får finne ut av hva det er imorgen. Ellers kan jeg rapportere om bedret fysisk tilstand iløpet av kvelden. Kreftene er i ferd med å samle seg på nytt, altså satser jeg på høyt energi nivå og null feber imorgen.

Natti Natti

Sueña con los angelitos

In times like these

Man har liggi i senga hele dagen og i det du tror du er bedre og skal ut av sengen for å gå på skolen kommer det en ny omgang med svette og det svimler i hodet, du må bare sette deg ned. Men jeg må på skolen! Jeg henger allerede litt etter og er livredd for å dette av lasset. What to do? Puh, jeg tar et skritt av gangen, så får jeg heller komme noen minutter for sent.

Å sker'n si?

At man er i Spania betyr ikke nødvendigvis at man er brun. Det er jeg prakt eksemplaret på. Man tror man skal leve livet på stranda med en drink i hånda, men så feil kan man ta. Livet snevrer seg fort inn til et klasserom. De er forresten ekstremt glad i aircondition her, noe som resulterer i genser og bukse på skolen. Nedtur?

Ellers har sykdom infiltrert seg i kroppen min iløpet av gårsdagen. Vondt i bein og muskler. Svett og kald i hele natt. Nå er feberen gått over, så nå gjenstår det å se om han kommer til kvelds igjen, det pleier nemlig å være sånn. Jeje, en unnskyldning til å synes litt synd på meg selv! Svineinfluensa kanskje? Hadde vært like greit, så hadde jeg blitt ferdig med det.

Mitt nye kamera har forresten blitt hyppig brukt de siste dagene. Jeg skal laste inn bildene på datan iløpet av dagen, så dere kan få se hvilken kunstner jeg kan være :)

Hasta luego queridos amigos