tirsdag 29. september 2009

Funky-mum and Daddy-cool!


Ikke noe er som besøk av opphavet. De kom søndag formiddag og tok inn på et sweet hotell midt i sentrum. De har hatt ekstremt uflaks med været. De to siste dagene har det bøttet ned og tordnet så fælt at det høres ut som om himmelen skal dette ned. Hadde Pontus vært her tror jeg faktisk at han hadde dødd av skrekk! Men vi har vært ute og spist og kost oss. Idag er siste dagen de er her og vi tar turen ned til Ciudad de las Artes y las Ciencias. Det er noen utrolige stilige bygg, nå blir det spennende å se om det som gjemmer seg inne i disse flotte byggene er like fint!

Ps: bildet er tatt på sengekanten min, så der får dere se en liten flikk av rommet mitt også!

lørdag 26. september 2009

Ai ai ai!

Endelig helg :-) og hva har jeg brukt denne lørdagen på så langt? Jo, vaske! Min kjære mor og far kommer imorgen, så tenker det er greit at det ser nogenlunde ut her. Hadde det ikke vært rent her hadde Mamma antageligvis tatt fatt i vaskekluten selv, men nå er hun jo på ferie, så det får hun ikke lov til denne gangen!

Anyways, skolestarten gikk fint denne uken. Har en måned på meg til å prøve fag. Trenger med andre ord i teorien ikke bestemme meg 100% for hvilke fag jeg skal ta før 20.oktober, men er greit å bestemme seg tidlig slik at man ikke går glipp av alt for mye undervisning. De fleste lærerne er kjempe positive til erasmus studenter og vil ha med oss like mye som spanjolene i undervisningen. Men så er det selvfølgelig en gammel seig jævel som helst ser at erasmus studenter ikke tar faget hans fordi det vil bli for vanskelig! Men jeg og ei som heter Alice (fra UK)  skal ta det allikevel, så det blir spennende og se hvordan går. Jeg prøver hvertfall, virka jo ikke sånn alt for vanskelig egentlig :) Er by the way overrasket over spansken min, jeg henger faktisk med i timene! Gøy gøy gøy. All puggingen og hodevriingen på Blindern har med andre ord ikke vært forgjeves. Ellers er det jo fortsatt en liten kamp hver gang jeg må prate selv. Da er det mye som skjer i topploppet på engang; finne riktig ord og deretter bøye de korrekt. Men har fått gode tilbakemeldinger fra de spanjolene jeg har pratet med, så da får jeg bare klappe meg selv på skulderen og ta det for god fisk.

Ellers har jeg FINALLY bestilt meg speilrefleks kamera, det kommer iløpet av neste uke. Wihi!! Det var dyrt, men har tenkt på det i et par år nå og det kom en fin lønning tikkende inn på kontoen trykket jeg på "bestill" knappen! Aich! Gleder meg til å få herligheten.

Ikveld skal jeg først bare slafe litt, så blir det visst en liten bar runde i Calle Belgica! Aiiit. Egentlig har jeg bare lyst til å legge meg og vente på at Mamma og Pappa kommer, tror jeg aldri har gledet meg så mye til å se de før :) Gleder meg til å vise de rundt i byen. Det er meldt dårlig vær da, bommert! Men får gjøre det beste ut av det!

Savner alle der hjemme <3 <3 <3
Puss och kram från mig!

Ps: Disse bildene er fra øl-festivalen forrige helg. Gud så harry, men veldig morsomt!









mandag 21. september 2009

...............................

Tenk at jeg klagde på en blokkfløyte imorges. Nå er det trompetøving hos naboen.

Første skoledag er her...

...blir spennende! Tror det bare er orientering og tale idag. Sto opp kl.8:30, det er det tidligste jeg har stått opp på mange uker. Nå har jeg akkurat spist frokost og ble brått skikkelig kvalm, not exactly my favorite meal of the day.

Ellers kan jeg informere om at jeg bor i en bygård hvor det er ekstremt lytt mellom leilighetene. Disse naboene preger dagen min; en gammel mann som hoster og surkler, en unge som sutrer mye eller øver på blokkfløyta si og en hund som ikke eieren vet hvordan han skal få til å tie, hunden høres sint ut og bjeffer fra morgen til kveld. Tror jeg skal kjøpe meg ørepropper. Ditto.

fredag 18. september 2009

Jadda!!!

Da har hun siste flyttet inn i leiligheten. Merker jeg små ulmer litt nå, fordi hun drar med seg de to andre venninne sine og lager middag her. De tjaser og maser på fransk, akkurat som jeg ikke er her. Men men, hun prater jo lite spansk og nesten ikke engelsk, så er ikke så lett og prate med henne. Så sitter her mellom alle 3 med ølen min og venter på at Tine skal våkne for da skal vi på enten Erasmus-fest for å realisere erasmuserne i oss, eller på oktoberfest. Kristian (fettern til Anne, som også studerer her dette året) er på oktoberfesten, så spørs om vi ikke drar dit. Oktoberfesten holder til inne på plaza de los toros (der de har martyr-show). Det kan jo ikke bli dårlig. Jeje, jeg tror jeg lar disse nye jentene være for seg selv, så skal jeg gå og legge party-sminka! haha. Klar for å drekka litt. Huff, det ble harry. Jaja, jeg er jo litt harry.

Ps: tenkte å legge ut bilder av leiligheten snart :) Det er bare det at ting tar litt tid med meg. Men de kommer. Aaait. Imens kan dere kose dere med dette hyggelige bildet av at jeg, Anne og Karen danser tomte ved en fontene i byen. Tjihi. Savner de jentene. Hadde noen fantastiske dager sammen <3


torsdag 17. september 2009

Damptidam



Igår var en fin dag! Etter Karen dro på mandag har jeg tilbringt nok timer i leiligheten. Delvis fordi det har været har vært litt dårlig vær (litt dårlig vær i Spania = 2 timer med regn og delvis overskyet), men mest fordi jeg bare har villet slenge og bare ikke gjøre noe stort. Igår tok jeg tak i nakken min og rev meg selv ut i byen. Da jeg hoppet av bussen på plaza de la reina begynte det plutselig å regne. Så jeg evakuerte inn på en hyggelig liten lunsjkafé hvor jeg ble sittende med boka mi og en kaffe en times tid. Etter det visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre siden det fortsatt regna, så da falt naturlig nok valget på shopping *wups* - jeg som sparer til dyrt kamera, men hva annet er det å gjøre i slikt vær? Sånn kan det gå. Det ble innkjøp av hårprodukter, kjole på zara og en strøken kvalitetsparaply. Dere hørte meg, kvalitet! Deretter tenkte jeg meg på kino, men pga mangel på kontanter og sosing etter minibank ble det heller mc'rn mat og nedlastning av filmen hjemme. Jeg og Tine (min belgiske roomie) så "He's just not that into you", eller "Que les pasa a los hombres" som de kaller den i dette dubbeglade landet. Den var super søt og morsom! Anbefaler alle å se den.


Idag var det skyfri himmel og jeg satte snuten min mot stranda. Alt lå til rette for litt intensiv tanning. Men det blåste surt, såble en kort prosess. Hm, våknet inatt av at jeg frøys også, merker det begynner å bli høst også her. Men dog, skal ikke klage; det er fortsatt 20 grader her. Tror jeg begynner å bli litt for vandt til varmen når jeg fryser i den tempen.

Besitos de Kristine!






Det bildet til høyre er av den fantastiske stranden jeg ligger og slapper av på om dagen. Det nederste bildet er av min nye samboer Tine, hun er belgisk og veldig søt. Imorgen flytter det inn enda en belgisk jente. Det er tilfedig at begge er belgiske, de kjenner hverandre ikke fra før av, de snakker til og med to forskjellige språk. Akk, jeg kommer til å være språkdyktig når jeg kommer hjem

onsdag 16. september 2009

I got what you want, I got what you need!


Tengo, tengo, tengo! Tu tienes nada!
Haha! JA, jeg referer til de kundene som kommer rekende inn på Cubus og spørr etter "Reeeevloooon", "Riiiimmeeell" eller "Luuuumeeeeneee". Så svarer man; "Nei desverre, disse merkene fører ikke vi. Vi hadde Revlon før, men det er det flere år siden vi sluttet med." Så svarer de "Jammen detta har jeg jo kjøpt her i ALLE de år" (altså indikerer de; dette kan du ingenting om), så snur de seg demonstrerende og setter nesa i kurs rett ut igjen.

Så dette er et "ædda bædda" innlegg! For her i Spania finnes det både Revlon, Rimmel og Lumene overalt! Tenker på sure kunder hver gang jeg ser disse merkene og kjenner en liten triumf inni meg. Er jeg ondsinnet? hæhæ. Sikker på at søstra mi skjønner meg bedre enn noen annen.

Challabaizzz, nå skal jeg sette snuten min mot enten sentrum eller stranda. Har ikke helt bestemt meg enda. Hm. Livet er hardt ;)

Aloha!

Jøss, da har jeg soset meg inn på blogspot og lagd meg min egen lille blogg. Dette fortjener en liten aplaus syns jeg :) Her tenkte jeg at jeg skal fortelle litt om livet i Spania, samt legge ut bilder. Så kan min kjære familie og min herlige venner følge med på hva jeg bedriver tiden med her nede i sør!

Jeg begynner å komme meg litt til rette her nede nå. Vært her i 16 dager (!!tiden flyr fort!!) og på den tid greid å skaffe meg et lite krypinn, orientert meg litt på skolen og blitt solbrent opp til flere ganger. Yehey. Mandag 21.september begynner jeg på skolen. Begynner å glede meg litt til det nå. Har vært en laaang sommerferie, så skal bli godt å få litt rutiner i hverdagen igjen. Ikke minst blir det spennende; greier jeg å holde følge med den spansktalende befolkning i undervisningen? Tvilsomt, men dog, I'm gonna give it a shot ;-D